fredag 5. mars 2010

Tidenes dummeste skihopp

Akkurat nå så vel vel de fleste skjønne akurat hvilket hopp dette dreier seg om. Når dette skrives så har Bjørn Einar Romøren fått straff i form av karantene. Spørsmålet er vel om det er rette mann som bærer denne straffen. Og hvorfor er det egentlig så ille at han hoppet før Sagen?
Hoppnorge hadde forut for det famøse hoppet til Romøren et omdømme blandt folk flest som kvinnefiendtlig gubbevelde med gammeldagse holdninger og null skrupler for å bruke billige hersketeknikker for å holde jentene unna de større hoppbakkene. Torbjørn Yggeseth har klart å etablere dette inntrykket med mange flotte uttalelser i media. Flotte er de i alle fall for de som jobber innen massemedia, vi andre bare rister på hodet og venter på at holdningene han representerte dør ut på sedvanlig darwinstisk vis. Men nå hadde hoppforbundet sjansen til å vise at den tiden var kommet at også de representerte holdninger mer i pakt med den store majoriteten av nores befolkning. Også står de da klar med den muligheten og hva skjer. Jo, de scorer tidenes selvmål. At ingen av de involverte ansvarlige (rennledere etc) innså hva et innebar å sende Romøren ut først er helt ubegripelig, men desverre for hoppforbundet så bygger dette videre på den yggesetske tradisjon. At jeg ikke angriper Romøren her er ikke tilfeldig. Han har et apparat rundt seg som burde ha forstått rekkevidden av hva han skulle gjøre før han hoppet, og forhindret at så skjedde. pr i dagså er det han som fremstår som syndebukk, men etter min mening burde de ansvarlige for avviklingen av prøvehoppingen vært stilt ansvarlig.

Oppdatering:
Endelig tar rennledelsen ansvar. Problemet er bare at dette kommer alt for sent. Dette skulle kommet umiddelbart, og nå står etter min mening rennledelsen delvis ansvarlig for straffen Romøren er ilagt pga sin sendrektighet til å ta dette ansvaret. Min oppfordring: Gå lenger, ta hatten og gå. Finn en annen arena å utøve deres amatørskap på.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er opprørende at Gaustad/Nordby tar på seg ansvaret ETTER at man både har stukket - og vridd rundt kniven - i Romøren. Romøren har fått pepper som fortjent etter å ha dumma seg ut, men å utelukke ham i 2 WC renn er å skyte spurv med kanoner. Gaustad/Nordby har gjemt seg bak Romøren og kommer plutselig ut av skapet når Romøren har tatt hele støyten alene. Hvorfor i alle dager gjorde de ikke dette FØR det fikk slike konsekvenser for Romøren? Det kunne kanskje ha mildnet reaksjonen overfor Romøren. Når de kommer med pressemelding ETTER at dommen er falt og synes synd på Romøren, beviser Gaustad/Nordby den fullkomne feighet og amatørskap. Det er bare å gratulere dem som kretsmestere i ansvarsfraskrivelse - slike amatører trenger ikke norsk idrett

Anonym sa...

Den som burde tatt sin hatt og gått, er Clas Brede Bråthen som så brutalt stikker en av sine egne hoppere i ryggen på et så sviktende grunnlag! Å være mediakåt på andres bekostning avtvinger ingen respekt!

Anonym sa...

En tyv slipper naturligvis ikke å bli straffet, selv om han tilstår tyveriet og kan navngi en person som ba ham utføre tyveriet.

Romøren slipper naturligvis ikke unna det personlige ansvaret for tyveriet av førstehoppet i kollen, ved å henvise til sin trener, idrettsleder, fanden og hans oldemor, eller hvem han ellers måtte ha fått forespørslen fra.

Tom Atle Bordevik sa...

For å presisere litt: At Romøren får en straff er greit. Men for å sette dette litt i perspektiv så er hans jobb å hoppe skihopp, og det er der han skal ha sitt fokus. Det er lett å forstå at han var temmelig "keen" på å prøve bakken. At han i ettertid blir straffet for dette er helt ok, men jeg mener at hovedansvaret burde ligge på apparatet rundt ham som burde ha hatt evnen til å fatte hva det innebar å slippe ham til først ut bakken. I dag har rennledelsen kommet med uttalelser om at de ville ha kvalifiserte hoppere utfor for å teste bakken. Det er også greit, men det finnes flere kvalifiserte hoppere å velge blandt enn de som var kandidater til å være første hopper i bakken. At rennledelsen har opptrådt såpass feigt som de har gjør de bare enda "mindre" i mine øyne.